ARKITEKTURHISTORIEN PÅ EN UGE Andalusien, 10.-17. marts 2018 Med professor Carsten Thau

arkitekturhistorien

Program: Arkitekturhistorien på en uge

Vi gennemgår arkitekturhistorien ved at bestige ti pas, to om dagen á 2,5-3 timer. Her imellem er der 3-4 timers siesta og med frokost. Vi ankommer lørdag, og har undervisning søndag, mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Onsdag er hvile- eller turdag.

FOR MERE INFORMATION OG BESTILLING : http://www.dannelsesrejser.dk/index.php?id=1396

Vi vil tildele perioden fra 1800 og fremefter mest vægt. Programmet vil i hovedtræk henover de ti pas indbefatte følgende emner med forbehold for ændringer:

1. Fra antikken til gotikken

2. Renæssance og barok – inklusiv barokkens genkomst i nutidig kunst og arkitektur

3. Nyklassicisme og det sublimes arkitektur – inklusiv nyklassicismen i København

4. Paris i det 19. århundredes storbyer

5. Wien 1900 – kunst, byplanlægning og arkitektur (Otto Wagner, Gustav Klimt, Adolf Loos m.fkl.)

6. Le Corbusier og kubismen

7. Bauhausskolens design og arkitektur

8. Den amerikanske skyskraber

9. Dansk og nordisk funktionalisme – den danske arkitekturideologi fra Kai Fisker og PH til Lundgaard og Tranbjerg m.fl.

10. Nyrationalismen (Aldo Rossi, brdr. Krier) – fornyede overvejelser over den europæiske by, postmodernismen og dekonstruktivismen (Bernard Tschumi, Daniel Liberskind)

Du skal ikke lave lektier, men bare komme og lade dig indtage af arkitekturens historie i billeder og ord.

Det får du

 

– 5 dages gennemgang af arkitekturhistorien med vægt på perioden fra 1800 og fremefter ved prof. ved Kunstakademiet, Carsten Thau.Vi underviser i 10 pas á ca. 2,5 timer, 2 pas pr. dag. Imellem dagenes to pas er der frokost og 3-4 timers siesta. Undervisningen foregår i den smukke villa Jardin de los limones

– Flyrejse t/r fra Kastrup til lufthavnen i Malaga

– Transport tur/retur fra lufthavn til hotel eller et af refugierne i landsbyen El Valle

– 1 uges ophold på hotel i Los Naranjos eller Puerta del Valle i dobbeltværelse. Der er mulighed for at opgradere til at bo på et af de to refugier El limon og Jardin de los limones eller at bo på enkeltværelse på hotellet.

– Transport hver aften fra refugiet til hotellet

– Fuldpension iflg. programmet, og det betyder: Morgenmad hver dag 7 dage, 5 gange frokost i forbindelse med undervisningen og 5 gange aftensmad

– Kaffe, the og frugt i pauserne i undervisningen

– Mulighed for samvær med andre på dannelsesrejse eller mulighed for at trække dig tilbage og være alene.

– Tre valgfrie guidede gåture

– En hviledag undervejs (onsdag), der kan benyttes efter eget forgodtbefindende. Vi arrangerer en tur til Granada, som kan tilkøbes på turen.

 

VIGTIGST AF ALT:

Du vender hjem som et mere dannet menneske. Det betyder, at verden kommer til at være et sted, der hænger bedre sammen, end den gjorde før.

Til forskel fra de fleste andre kurser lover vi ikke, at du vender hjem med bestemte redskaber eller teknikker, som et mere kampklart og robust menneske, vi lover alene, at du vender hjem som et mere dannet og dermed udfoldet menneske med bedre navigationsevner i denne verden, hvad enten du er kommet som privat eller professionel, der ønsker at vide, hvad du står på.
 

FOR MERE INFORMATION OG BESTILLING : http://www.dannelsesrejser.dk/index.php?id=1396