Jardín de los limones

20161027_104219
at åbne porten til Jardín de los limones….

At åbne porten til Jardín de los limones er som at træde ind i en oase af overvældende skønhed og fred. Fincaen ligger på en sydvendt skråning i Valle de Lecrín – ”glædens dal” syd for Granada. En stor citrus- og frugt-plantage blandet med 120 år gamle oliventræer.

img_3381-3-47Huset er nykonstrueret på de gamlefundamenter af en ”cortijo” og består af 180 m2 bolig fordelt på to etager, – et smukt og elegant hvidt hus med mørkegrønne skodder foran døre og vinduer og fine detaljer i terracota. Tout comfort.

Stueplanet består af ét stort elegant rum med diagonalt lagte mørke natursten, – en lokal marmor Sierra Elvira.  Fra rummet åbner fem høje dobbeltdøre mod den store img_3223-3-1terrasse i hele husets længde mod syd og fanger sollyset fra morgen til aften. Den lange balkon og de store oliventræer kaster dog skygge og giver et eventyrligt spil i lyset.

Det åbne køkken ligger i den ene ende af det pragtfulde rum, mens pejsen prydet af et antikt italiensk spejl i den modsatte ende skaber en skøn atmosfære. img_3255-3-10Køkkenet er bygget efter eget design i lyst massivt asketræ af den lokale tømrer med bordplader skåret i Carrara-marmor.

img_2342

Centralt i rummet slynger en skupturel trappe sig som en serpentin igennem alle etager helt op til tagterrassen, der breder sig over hele anden etage.

20161028_112930På første sal ligger tre dobbeltværelser og en åben stue centralt i forbindelse med trapperummet. Et af værelserne er et masterbedroom med direkte adgang til badeværelse med kar og bruser, mens de andre to værelser deler det andet badeværelse på første sal. Alle gulve på første sal er belagt med travertin.

Også på første sal åbner fem høje dobbeltdøre mod lyset og den 17 m lange svalegang. Trappen fra 1. sal ender øverst i en sand mirador, der byder på  overdådige udsigter 360 grader rundt over dale og bjerge, mens ens drømme får frit løb. I baggrunden mod nordøst glimt af Sierra Nevada….
På tagterrassen er der et ude-køkken og åben pejs/barbecue.

20161027_140740Poolområdet ligger foran huset og er belagt med grågrøn indisk skifer som en rolig baggrund for poolens eventyrlige og lysende turkisgrønne fliser. Fra poolen er der en vidunderlig udsigt ud over dalen, men området ligger ellers helt beskyttet for indkig af en høj hvidkalket mur der løber rundt om grunden.

Ved poolen ligger et mindre hvidkalket hus. “The pool-house” byder på plads til yderligere en eller to gæster – måske to teenage-børn.

midt i "glædens grønne dal"

Den nederste del af grunden ligger på et lidt lavere niveau og har sin egen helt særlige karakter. En verden med store gamle oliven- og citrustræer. Fra december hænger appelsiner og citroner på træerne som var de kinesike lanterner fra fjerne