Det hele menneske – fordybelseskursus med Hedda Matthesen, 6.-13.10.18:

 

citroner og appelsinerFormålet med dette kursus er at udvikle vores medfødte kompetencer – for at opnå dybere indre kontakt og udadtil større empatisk kontakt med andre. At blive hele mennesker med følelsen af fysisk, psykisk og spirituel helhed.

Kurset afholdes i Andalusien – på resortet Garden of Lemons, som er ejet og drevet af to danskere. To timers kørsel i bil fra Malaga Lufthavn. Det ligger i læ af bjergkæden Sierra Nevada og er fri for den store turiststrøm. Her er grønt og frodigt året rundt og gennemsnitstemperaturen i oktober er 22 grader om dagen og 13 grader om natten. Der er rig mulighed for kortere og længere naturskønne vandringer. På resortet er der opholdsstue, atelier, smukke haver og swimmingpool til fri afbenyttelse.

Køkkenet er meget grønt med frugt og grøntsager fra egen urtehave, og maden er inspireret af køkkenet i Norden, Sydeuropa og kysten rundt langs middelhavet. Læs mere på www.garden-of-lemons.com

Kurset er inspireret af Jes Bertelsens Vækstcenterpædagogik, som illustreres ved en 5 takket stjerne kaldet empatistjernen. Denne kan ses som et kort over 5 væsentlige medfødte kompetencer, som vi kan bevidstgøre og opdyrke med henblik på en fordybet kontakt til vores inderste kerne – vores essens. Og dermed en dybere og mere ægte kontakt med andre mennesker, hvor vi møder hinanden med større venlighed, opmærksomhed, respekt og empati.

 

De 5 medfødte kompetencer er bevidstheden om:

  • Kroppen: Vi vil gå på opdagelse i kroppen for at opnå en mere nuanceret kropsbevidsthed, hvor kroppen er åben, afspændt og nærværende. Og vi har god tyngde og jordforbindelse. Vi tager kroppen i besiddelse ved at praktiserer Qi Gong, Yoga, grounding øvelser, dans, gåmeditation (zen-walk), massage, healing, og kortere og længere vandreture.
  • Åndedrættet: Åndedrættet er broen mellem det indre (vores essens) og det ydre. Bevidsthed om åndedrættet kan ikke overvurderes. Vi skal lære altid at huske det. Ved bedre kontakt til åndedrættet oplever vi mindre stress og større ro, som er en forudsætning for, at vi kan få dybere essenskontakt. Vi praktiserer forskellige Mindfulness (opmærksomheds) øvelser og meditationer med fokus på åndedrættet.
  • Hjertet: Bevidsthed om hjertet er en vigtig medfødt kompetence, for uden denne bevidsthed har vi ikke kontakt til hjertets empatiske følelser. Og er ikke i stand til at møde andre fra et dybere sted. Vi vil arbejde med at transcendere emotion til empati. Og lære at lytte og tale med hjertet. Vi vil praktisere forskellige hjerte meditationer og hjerte healings
  • Kreativiteten: 1)Grundkreativiteten. Det er livets uafbrudte kreative, spontane og bevægelige udtryk. Her arbejder vi på at løsne gamle fastlåste mønstre og vaner, så vi bliver i stand til at lytte til den indre bevægelighed og foranderlighed. 2) Den personlige kreativitet. Vi udtrykker os i sang, digte, dans, maleri, tegning etc.
  • Bevidstheden: Bevidstheden er vores egentlige medfødte natur – vores kerne eller essens. Det er en åben indholdsløs bevidsthed, hvor vi ikke er identificeret med dens indhold, men er et neutralt, ikke dømmende vidne til det. Vi udforsker bevidstheden ved Meditativ Inquiry (som er en spontan og direkte vej til vores essens). Og vi praktiserer bevidstheds-, vidne- og nærværs- meditationer.

 

Alle 5 kompetencer træner vi indgående hver for sig og samlet, så vi bliver i stand til vedvarende at have dem med i vores egen meditative praksis og i hele vores hverdagsliv.

  • Den indadgående retning træner vi som beskrevet ovenfor.
  • Den udadgående retning træner vi med hjerte til hjerte kontakt- og forskellige kommunikations- øvelser.

Er de 5 kompetencer udviklet både i den indadgående- og i den udadgående retning, har vi kontakt til vores menneskelige helhed. Jo dybere og mere helt vi møder os selv, jo dybere og mere helt møder vi den anden.

Stilhedsperioder, af kortere eller længere varighed, vil der være hver dag.

Forudsætning: For begyndere og øvede med interesse for at arbejde dybt med sig selv.

Om mig: BA i religionshistorie, meditations- og Qi Gong lærer med ca. 30 års undervisningserfaring.

——–

Praktiske oplysninger:

Pris for kursus: Kr. 3.000,-. 5 dages undervisning af ca. 7 timer pr. dag/aften. Og en dag med en længere vandretur i midten af forløbet.

Pris for fuld forplejning, overnatning, middag den sidste aften på lokal restaurant, 2 guidede vandreture i lokalområdet og transfer mellem lufthavn og refugiet:

1) Med overnatning på Hotel Naranjos i delt dobbeltværelse med eget bad og gode udsigter kr. 5.200,- Enkeltværelsestillæg: kr. 800,-. Hotellet ligger 15 skønne minutters gang fra refugiet, hvor undervisningen finder sted.

2) Med overnatning på selve refugiet i delt dobbeltværelse med eget bad kr. 6.000,-. Enkeltværelsestillæg kr. 1200,-.

Tilmelding: Pr. mail eller telefon samt indbetaling af depositum kr. 2.000,- til konto 2110-7557182378.

Depositum returneres kun ved skriftligt afbud senest 15. september.

Restbeløbet indbetales senest 15.9. og returneres ikke efter denne dato – undtagen kr. 2000,- som returneres ved afbud senest 5. oktober.

 Rejsetider og pris for flyrejsen, som du selv sørger for. Jeg rejser på følgende datoer og tider:

Udrejse 6.10. fra København kl: 10:20. I Malaga kl. 14:00. Flyselskab Vueling

Hjemrejse 13.10.fra Malaga kl.10:40. I København kl. 14:20. Flyselskab Sas

Jeg har købt min billet 1.7.2018 igennem Momondo til kr. 2355,- uden bagage- og andre tillæg.

Du kan vælge at rejse sammen med mig eller kombinere rejsen med ophold før og/eller efter kurset.

Jo før du bestiller flybilletten, jo billigere er den.

Ring eller mail endelig, hvis du har nogen spørgsmål.

mail@heddamatthesen.dk – tlf. 21466235 – www.heddamatthesen.dk